Vôňa a chuť curry vo mne stále vyvoláva spomienky na Srí Lanku. Bolo to pred rokom, ako sme každý deň odpočítavali dni do našej zaslúženej a pre mňa aj vysnívanej dovolenky. Aj keď len na niekoľko dní, únik do tohto raja bol najväčším highlightom roka 2019.
Večerať u suseda priamo pod holým nebom s výhľadom na hviezdnu oblohu a jesť úplne hviezdne domáce curry pri sviečke, bol jeden z top zážitkov. Bola to možno úplná maličkosť, no bola som dojatá, nielen atmosférou, úžasným jedlom, ale najviac asi radosťou, ktorú sme jednému mladšiemu domácemu spôsobili, a vzájomne on nám týmto večerom, keď sme uňho na záhradke posedeli a možno mu priblížili jeho sen, mať raz svoju vlastnú reštauráciu.
Na Srí Lanke sme jedávali síce väčšinou dhal curry zo šošovice alebo úžasné curry s ananásom, ale tento recept od @e_eva nám tiež veľmi zachutil. Bol len jemne štipľavý a celkom jednoduchý.

Suroviny:
- Kokosový olej
- Červená cibuľa
- Strúčik cesnaku
- 3 PL kari korenia
- 1 ČL rímskeho kmínu
- 1/2 ČL kurkumy
- Koriander
- 3 sladké zemiaky
- Paprika
- Fazuľové struky
- Panenka, kuracie prsia
- 300 ml kokosového mlieka
- Soľ
- Čierne korenie
Postup:
Na väčšej panvici rozohrejeme kokosový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a necháme ju chvíľu speniť. Pridáme cesnak, kari korenie, rímsky kmín, kurkumu a koriander. Panenku alebo aj kuracie prsia pridáme a opečieme z oboch strán. Primiešame nakrájané sladké zemiaky, papriku a zalejeme kokosovým mliekom. Po desiatich minútach pridáme zelené fazuľky a necháme ešte 10 minút pri strednej teplote variť.
Dobrú chuť! 🙂
Linda