News, Recipes

Curry zo sladkých zemiakov.

Vôňa a chuť curry vo mne stále vyvoláva spomienky na Sri Lanku. Bolo to pred rokom, ako sme každý deň odpočítavali dni do našej zaslúženej a pre mňa aj vysnívanej dovolenky. Aj keď len na niekoľko dní, únik do tohto raja bol najväčším highlightom roka 2019.

Večerať u suseda priamo pod holým nebom s výhľadom na hviezdnu oblohu a jesť úplne hviezdne domáce curry pri sviečke, bol jeden z top zážitkov. Bola to možno úplná maličkosť, no bola som dojatá, nielen atmosférou, úžasným jedlom, ale najviac asi radosťou, ktorú sme jednému mladšiemu domácemu spôsobili, a vzájomne on nám týmto večerom, keď sme uňho na záhradke posedeli a možno mu priblížili jeho sen, mať raz svoju vlastnú reštauráciu.

Na Sri Lanke sme jedávali síce väčšinou dhal curry zo šošovice alebo úžasné curry s ananásom, ale tento recept od @e_eva nám tiež veľmi zachutil. Bol len jemne štipľavý a celkom jednoduchý.

Suroviny:

  • Kokosový olej
  • Červená cibuľa
  • Strúčik cesnaku
  • 3 PL kari korenia
  • 1 ČL rímskeho kmínu
  • 1/2 ČL kurkumy
  • Koriander
  • 3 sladké zemiaky
  • Paprika
  • Fazuľové struky
  • Panenka, kuracie prsia
  • 300 ml kokosového mlieka
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup:

Na väčšej panvici rozohrejeme kokosový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a necháme ju chvíľu speniť. Pridáme cesnak, kari korenie, rímsky kmín, kurkumu a koriander. Panenku, alebo aj kuracie prsia pridáme a opečieme z oboch strán. Primiešame nakrájané sladké zemiaky, papriku a zalejeme kokosovým mliekom. Po desiatich minútach pridáme zelené fazuľky a necháme ešte 10 minút pri strednej teplote variť.

Dobrú chuť! 🙂

Linda