News, Recipes

Panna cotta.

O čo je lepší týždeň, keď si ho v strede trošku skrátime… V stredu som mala dovolenku, no vstávala som ako ranné vtáča klasicky, bežala na microblading a na obed som bola doma. Čas trošku pobudnúť v kuchyni a vyskúšať niečo nové. Beriem to z časti ako relax spojený s experimentom. Vybrala som si panna cottu a na prvý krát sa mi celkom podarila. 🙂 V podstate to bol jeden z najľahších receptov zatiaľ a chutil skvele.

Suroviny:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 plátkov želatíny
  • 120 ml vody
  • Lesné ovocie
  • Hnedý cukor

Postup:

Odmeriame si 100 ml vody do ktorej namočíme 5 plátkov želatíny a necháme ich chvíľku napučať. Zatiaľ dáme zohrievať smotanu na šľahanie, do ktorej primiešame vanilkový cukor. Pridáme aj želatínu a necháme chvíľu (2-3 minúty) zohrievať, nemala by vrieť. Do sklenených pohárov nalejeme zmes a odložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Neskôr si pripravíme polevu z lesného ovocia. Do hrnca dáme mrazené lesné ovocie a 2-3 lyžice hnedého cukru, podľa chuti. Necháme prevariť a pridáme želatínu (1 plátok želatíny dáme do 20 ml vody napučať). Polevou polejeme vychladené panna cotty a necháme znova v chladničke schladiť.

Dobrú chuť, majte krásnu nedeľu! 🙂

Linda