News, Recipes

Tagliatelle s panenkou a šampiňónmi.

Tagliatelle som už celkom dlhú dobu zháňala v obchodoch, nakoniec, keď sa nám ich podarilo kúpiť, zostali nám ležať v skrini. Nejak som si na ne cez víkend spomenula a napadol ma tento recept. Keďže som celý týždeň moc nevarila, celkom mi dobre padlo niečo chutné pripraviť. 🙂

Suroviny:

  • Panenka
  • Šampiňóny
  • Čerstvá bazalka
  • Strúčik cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Parmezán

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak a čerstvú bazalku. Pridáme nakrájané šampiňóny a zároveň na druhej panvici opečieme panenku, ktorú sme si pred tým osolili a okorenili. Pridáme panenku ku šampiňónom a zalejeme smotanou na varenie. Dochutíme soľou a čiernym korením. Prevaríme a pridáme uvarené tagliatelle, kľudne aj s troškou vody, v ktorej sa varili. Dobre premiešame. Na záver môžme posypať parmezánom a ozdobiť lístkami bazalky.

Dobrú chuť a krásny týždeň. 🙂

Linda